Om Mediamicke

Jag strävar ständigt efter förbättring

Då måste man även ha förmågan att kompromissa med sig själv, annars blir det aldrig klart. Med stor vana som projektledare, lyhördhet och nyfikna frågor är jag en person som är van att slutföra mina uppgifter.

Jag förstår och är väl medveten om hela processen från idé till kundnyttan för företag - vet att det är en balansgång mellan kreativitet och leverans.

När det är något jag inte kan eller vet, tar jag mig tid att införskaffa kunskapen som behövs för att lösa mina uppgifter. Detta tillsammans med min mångåriga erfarenhet ger mig ett starkt ramverk för att snabbt kunna analysera och veta vad som kan göras.

Jag brinner snabbt och hårt, på gott och ont - finns inte passionen då får kvalitén lida.Vem är Mediamicke?

Nedan är en kort intervju med Mikael Sjöberg som är Mediamicke, gjord av just Mikael.

Hur ser ett utdrag från CV:n ut?
"Med social kompetens, lätt för kommunikation och lyhörd för andras åsikter och tankar tar jag till mig mina uppdrag. Uppfattas som glad och trevlig. Arbetar lika bra självständigt som i grupp. Är en eldsjäl som brinner för det jag gör och dedikerar mig till mina uppgifter.

För mina arbetsuppgifter har jag lätt att motivera mig själv därför att jag sätter värde i att alltid utföra ett så bra arbete som möjligt. Kan vara envis av mig då jag inte tycker om att lämna en uppgift halvfärdig eller enligt min standard dåligt utförd.
"

Okej.. men vem är du som person då?
Tror själv att jag uppfattas som en glad, trevlig person som är lätt att ha att göra med.

Jag bryr mig om människor och tycker att snällhet är en mycket hedersvärd egenskap som för mig även innefattar ansvarstagande, förmåga att säga ifrån och att hantera konflikter.


Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har arbetat med IT från att jag gick ut gymnasiet, dataintresset fanns redan där.
De tidiga åren med support och systemadministration.
Därefter många år med webbutveckling och databaser, bl.a. varit ansvarig för en site hos idg.se i början av 2000-talet.

Därefter har jag arbetat som avdelningsansvarig på IT-avdelningar, bl.a. KTH Kista och projektledning inom infrastruktur.

Många år som egen företagare har även gett mig kunskaper om försäljning, marknadsföring och affärsmässig nytta.

Vad har åren lärt dig?
Främst två saker - att kompromissa och säga nej.
Det är många viljor, agendor och åsikter som ska komma tillsammans i ett projekt, oavsett vad det är. Det är viktigt att kunna ge och ta. Oavsett kompromisser så tillhör jag den skolan som anser att en uttalad ansvarig alltid bör finnas.

Det finns många anledningar till att man ibland faktiskt ska säga nej, gör man inte det kan det i slutändan straffa alla inblandade i form av dåligt resultat.


Var ligger dina svagheter och styrkor?
Inte direkt någon morgonlärka skulle jag påstå.
Jag är engagerad; brinner till 110% vilket gör att jag även är noga med att planera in fritid. Är envis, vilket kan vara både positivt och negativt beroende på situation.

När det gäller styrkor har jag med åren märkt att jag lätt skaffar mig en överblick över situationer, projekt eller problem som ska lösas.

Vill även påstå att jag har förmågan att tänka utanför lådan, hitta kreativa lösningar.

Det verkar som om du bytt bransch, har du någon erfarenhet av media?
Intresset för animation, effekter och datorgrafik har alltid funnits där ända sen tonåren.
Än idag tycker jag att det är lika roligt att få saker att röra på sig.

Jag har gjort ett antal filmer från mässor, event och engagemang där jag gjort hela produktionen från filmfotografering till publicering.

Mycket av min fritid går till att arbeta med programvaror för 3D, animering och redigering - bara för att jag tycker det är kul och lära mig nya tekniker och stilar.

Varför ska vi anlita just dig?
Jag är engagerad i det jag gör, för mig är det personligt, inget nio till fem.

Mitt mål är att ha långsiktiga relationer med mina kunder, de kan endast skapas genom kvalité och passion för det man arbetar med anser jag.

Tack för intervjun Mikael.
Tack själv Mikael.

Kuriosa om mig

1984 när jag var 14 år och Pong precis hade kommit som tv-spel fick jag möjligheten att hälsa på KTH och använda en SGI-dator.

Med den kunde man rita nästan som med Photoshop idag, det fascinerade mig oerhört!

Grafik.. det är något som verkar kul tyckte jag och tycker fortfarande